Aviko Recept Gratin met groene asperges en parmaham

Voorjaarsgerechten

In het voorjaar barst het van verse ingrediënten en smaken die jouw menu kunnen verrijken. Als chefkok wil je jouw gasten vast verrassen. Laat je inspireren met een aantal overheerlijke gerechten voor het voorjaar, zodat jij straks het beste menu hebt voor je gasten!

Lente! Wat zet je in het voorjaar op de menukaart

Met de lente in aantocht verlangen jouw gasten naar lichte en frisse smaken, daarom is het misschien tijd om je menu aan te passen. Laat je inspireren door een scala aan voorjaarsgerechten, varierend van kleurrijke salades tot aan vernieuwende stamppotten.

Gratins voor in salade gerechten

In het voorjaar is het toevoegen van gratins aan je restaurantmenu een slimme zet, vooral in combinatie met salades. Deze combinatie van romige gratins met een krokant laagje vormt de perfecte aanvulling op een frisse salade. Aviko Gratins zijn snel bereid en makkelijk te portioneren, wat de efficiëntie in de keuken bevorderd.

Aviko Recept Gratins met asperges en antiboise

Lentelekkernij: verfrissende stamppotten

Stamppot is zeker een klassiek gerecht voor de winter, maar het kan ook prima in het voorjaar op het menu staan. In plaats van de traditionele stamppotten zijn verfrissende varianten een uitstekende keuze voor het voorjaar. Met Aviko aardappelpuree is het niet alleen makkelijk, maar ook snel te bereiden. Binnen korte tijd zet je een heerlijke, lichte stamppot op tafel die perfect past bij het seizoen.

Aviko Super Mash venkel stamppot header

Inspiratie met voorjaarsgroenten

Verwen je gasten met verfijnde gerechten tijdens het voorjaar. Van frisse aspergesalades tot smaakvolle lentestoofpotjes, bied je gasten een scala aan culinaire hoogstandjes voor het lenteseizoen. Ontdek de veelzijdigheid van voorjaarsgroenten en breng variatie in je menu. Van knapperige peultjes tot sappige radijsjes, deze groenten voegen niet alleen smaak toe maar brengen ook kleur op het bord.

Aviko aanmelden
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in de horeca, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter!