Vegetarisch: Tagliata van rauwe biet met zoete frietjes
Italianen zijn gek op tagliata van ossenhaas. En ook vegetariërs weten dit gerecht te smaken: deze vegetarische variant maakt vast en zeker indruk. Lekker met zoete aardappelfrietjes erbij!
Ingrediënten
10 personen
- 1 zak Aviko Sweet Potato Fries
- 1,5 kg rauwe rode bietjes
- 300 ml olijfolie extra vierge
- 100 g rucola
- 30 zongedroogde tomaatjes
- 4 el pijnboompitten, geroosterd
- Crema di balsamico
- Fleur de sel, om te bestrooien
- Olie om te frituren
- Mandoline
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oven
- Maak de bietjes schoon en schil ze eventueel (zie tip). Schaaf ze op de mandoline in flinterdunne plakjes. Meng met de helft van de olijfolie en zout naar smaak. Laat de plakjes minstens 30 minuten marineren en zachter worden.
- Dresseer de bietjes mooi op 10 borden. Leg de rucola erbij of op. Verdeel de tomaatjes en pijnboompitten over de rucola.
- Verhit de frituurolie tot 175ºC. Bak de zoete aardappelfrietjes in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de frietjes even uitlekken op vetvrij papier en bestrooi ze daarna met wat fleur de sel.
- Druppel de rest van de olijfolie over de rucola en besprenkel de bietjes met de crema di balsamico. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.
Per persoon: 885 kcal, 9 g eiwit, 62 g vet waarvan 9 g verzadigd, 66 g koolhydraten, 13 g vezels en 2,1 g zout
Tip: jonge bietjes hebben een dunne, malse schil en hoeven niet geschild te worden.