Duurzaamheid bij Aviko

Duurzaamheid

Met als motto 'Van teler tot tafel' speelt Aviko een verbindende rol binnen de volledige keten. Ons doel? Mensen, culturen en smaken over de hele wereld samenbrengen aan tafel.

Joy for everyone, from farm to fork

De missie van Aviko is ‘Bringing joy to tables all over the world’. Dit streven brengen we in de praktijk door wereldwijd mensen, culturen en smaken aan tafels te verbinden. Aviko neemt haar verantwoordelijkheid en gelooft in joy voor iedereen, in de hele keten van ‘teler tot tafel’. Joy voor telers, leveranciers, klanten, eindgebruikers, consumenten, collega’s en natuurlijk voor onze aarde. Vandaag en morgen. 

Aviko gelooft daarbij in de kracht van verbinding en samenwerking in de hele keten. Met een positieve houding en grote internationale betrokkenheid heeft Aviko de ambitie een leidende rol te spelen om een duurzame, toekomstbestendige keten te creëren.

Om bij te dragen aan een betere wereld, heeft Aviko haar duurzaamheidsstrategie herijkt en haar ambities geformuleerd op basis van drie principes en drie pijlers. Een betere wereld betekent voor Aviko een wereld die meer plantaardig, transparant en circulair is. Aviko richt zich op ‘joy voor iedereen, nu en in de toekomst’ via de volgende drie pijlers: Proud Farmers, Healthy Earth en Happy People.  

Healthy earth

Healthy Earth

Een gezonde aarde is essentieel voor ons allemaal. Daarom proberen we onze milieu-impact te beperken, om zo de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Aviko mvo happy people

Happy People

We vinden het belangrijk dat onze producten met passie en plezier worden gemaakt en beleefd. Van teler tot tafel!

aardappelveld_aviko_duuzaamheid
Joy for everyone, from farm to fork

Aviko duurzaamheidsverslag 2023

Onze duurzaamheidsmissie gaat door. Net als vorig jaar geven we een overzicht van onze inspanningen rondom duurzaamheid. We zijn trots op ons nieuwe duurzaamheidsverslag. Laat je inspireren!

Lees het verslag