Landingspagina - Aziatische aardappelpuree

Aziatische stoemp met kip teriyaki

Met Aviko Super mash kan je makkelijk traditionele stoemp maken, maar ook deze Aziatische mashbowl!

Ingrediënten Aziatische stoemp voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 300 g kipfilet
  • 75 ml teriyaki-marinade
  • 320 g paksoi
  • 200 g rode paprika
  • 2 el (wok)olie
  • 75 g sojascheuten
  • 60 g ongezouten cashewnoten
  • 4 takjes koriander
  • 4 satéstokjes
  • Grillpan
Landingspagina - Aziatische aardappelpuree

Bereidingswijze 

Marineren: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm en meng in een schaal met de teriyaki-marinade. Marineer de kipfilet minstens 30 minuten afgedekt en gekoeld.
  • Snijd de paksoi in reepjes en de paprika in blokjes. Houd het witte en groene deel van de paksoi apart. Rijg de kipblokjes aan de satéstokjes.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Gril de kip teriyaki in 8 minuten bruin en gaar.
  • Verhit de wok. Voeg de olie toe en bak de witte paksoireepjes met de paprika in 4 minuten knapperig gaar.
  • Schep de paksoi met de paprika en helft van de sojascheuten door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof.
  • Schep de stoemp op 4 borden en bestrooi met de rest van de sojascheuten en de cashewnoten. Steek er de kip teriyaki bij en garneer met de koriander.