Spaanse spinaziestoemp met geroosterde garnalen en walnoten
Deze heerlijke Spaanse stoemp hoef je zeker niet alleen in de winter te serveren.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 kg Aviko Premium Super Mash
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 160 g sjalot
- 120 g verse spinazie
- 300 g grote ongepelde garnalen (ontdooid uit diepvries)
- 30 ml olijfolie
- 60 g walnoten
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
Oven: 10 minuten
- Verwarm de oven voor tot 220ºC. Hak de knoflook fijn. Verwijder de
zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn. Snipper de sjalot. - Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de rode peper en de
helft van de knoflook. Leg de garnalen op de bakplaat en rooster ze in de
voorverwarmde oven in 10 minuten gaar. - Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. - Fruit de sjalot met de rest van de knoflook 2 minuten.
- Schep de spinazie, gefruite sjalot en knoflook door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de spinaziestoemp op 4 borden en verdeel er de geroosterde
garnalen en de walnoten over.