Recept Aviko Mash Spaanse stamppot

Spaanse spinaziestoemp met geroosterde garnalen en walnoten

Deze heerlijke Spaanse stoemp hoef je zeker niet alleen in de winter te serveren.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 160 g sjalot
  • 120 g verse spinazie
  • 300 g grote ongepelde garnalen (ontdooid uit diepvries)
  • 30 ml olijfolie
  • 60 g walnoten
Recept Aviko Mash Spaanse stamppot

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Oven: 10 minuten

  • Verwarm de oven voor tot 220ºC. Hak de knoflook fijn. Verwijder de
    zaadlijsten van de rode peper en hak ook fijn. Snipper de sjalot.
  • Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, de rode peper en de
    helft van de knoflook. Leg de garnalen op de bakplaat en rooster ze in de
    voorverwarmde oven in 10 minuten gaar.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op
    de verpakking. Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie.
  • Fruit de sjalot met de rest van de knoflook 2 minuten.
  • Schep de spinazie, gefruite sjalot en knoflook door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de spinaziestoemp op 4 borden en verdeel er de geroosterde
    garnalen en de walnoten over.