Recept Aviko Mash Franse stamppot

Franse stoemp met pompoen, geitenkaas en tijm

Wil je stoemp maken op z'n Frans? Dan zit je goed met ingrediënten als pompoen, geitenkaas en tijm. Een hartverwarmend gerecht dat heerlijk smaakt in de winter!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 1 kleine biologische pompoen (800 g)
  • 20 ml olijfolie
  • 200 g verse geitenkaas (rolletje)
  • 3 takjes tijm
  • 40 g pompoenpitten
Recept Aviko Mash Franse stamppot

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten + 10-15 minuten oven

  • Verwarm de oven voor tot 220ºC. Halveer de pompoen. Schep met
    een lepel de draden en pitten eruit. Snijd het pompoenvruchtvlees
    in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel ze met
    de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  • Rooster de pompoenblokjes in de voorverwarmde oven in
    10-15 minuten gaar. Verwarm intussen de bevroren aardappelpuree
    volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  • Schep ¾ van de geroosterde pompoen en tijm door de puree.  Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stoemp op 4 borden en bestrooi met de rest van de
    pompoen. Leg er de geitenkaas op en garneer met de pompoenpitten
    en de rest van de tijm.