Recept Aviko Mash Mexicaanse stamppot

Mexicaanse stoemp met kidneybonen en cheddarkaas

Geen Belgische stoemp, maar een exotische Mexicaanse stoemp. Hiermee verras je echt je klanten!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg Aviko Premium Super Mash
  • 200 g rode paprika
  • 160 g rode ui
  • 60 g jalapeñopepers
  • 60 g bosui
  • 30 ml olijfolie
  • 400 g rode kidneybonen (uitgelekt uit blik)
  • 200 g geraspte cheddar kaas
Recept Aviko Mash Mexicaanse stamppot

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Snijd de jalapeñopepers klein. Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verwarm de bevroren aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprika en rode ui in 4 minuten knapperig gaar. Schep de kidneybonen erdoor en verwarm nog 2 minuten.
  • Schep ¾ van het paprika-bonenmengsel, de jalapeñopepers, bosui en kaas door de puree. Breng op smaak met zout.
  • Schep de stoemp op 4 borden en garneer met de rest van het paprika-bonenmengsel, de jalapeñopepers, bosui en kaas.