aviko_aardappel-gratins-tijm-rozemarijn-met-rode-biet

Seizoensgroenten februari

Wil je weten wat de seizoensgroenten van februari zijn? Ze staan hier op een rij voor je. Verwen je gasten in de winter met de beste seizoensgroenten!

Seizoensgroenten februari

In februari is er natuurlijk een dag waarop de horeca een flinke boost krijgt; Valentijnsdag. De uitgelezen kans om een heerlijk Valentijnsmenu op tafel te zetten met een (of meer) van de seizoensgroenten die deze maand goed te verkrijgen zijn. Maak bijvoorbeeld een rode bietensoep of gebruik bietensap om je gerechten de mooie rode kleur van de liefde te geven. De seizoensgroenten- en fruit van februari zijn hetzelfde als die van januari, dus mocht je toen al inspiratie hebben opgedaan, dan kun je die natuurlijk nu weer gebruiken.

Recept Aviko Spicy Jacket Wedges met geschroeide coquilles

Dit zijn over het algemeen de seizoensgroenten van februari:

  • Koolraap
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Rammenas
  • Spruiten
  • Ui
  • Veldsla
  • Winterpostelein
  • Witlof
  • Witte kool
  • Winterpeen.

Seizoensfruit februari

In februari is het seizoensfruit nog smal, maar wat te denken van bijvoorbeeld stoofperen? De weersomstandigheden zijn wel een factor en kunnen het aanbod bepalen. Dit is het seizoensfruit:

  • Appel
  • Handpeer
  • Stoofpeer

Benieuwd naar de seizoensgroenten van de komende maanden? Bekijk dan de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november, december en januari.

Overheerlijke stamppotten en stoofpotten

In februari kan Koningwinter zich altijd nog laten gelden en kan het erg koud zijn. Verwen je gasten met de lekkerste stamppot of stoofpot, gecombineerd met de seizoensgroente. Snel en eenvoudig stamppot of stoofpot maken? Daarvoor gebruik je natuurlijk onze aardappelpuree, waarmee je de lekkerste stamppot of stoofpot voor je gasten neerzet

801757-Aviko Super mash homemade-header
Pom duchesse
Aviko_mini-gratin-fine-herbs
Aviko aanmelden
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter