Recept Aviko mini gratins groene asperge en parmezaan met garnalen

Horeca recepten

Even geen inspiratie hebt voor je menukaart als chefkok? Wij helpen je met onze horeca recepten aan goede ideeën voor verrassende gerechten!

Als chefkok zul je vast wel eens momenten hebben dat je even geen inspiratie hebt voor je menukaart. Wij helpen je met onze horeca recepten graag aan goede ideeën voor verrassende gerechten.

Voor elk seizoen een heerlijk verrassend gerecht op de menukaart!

Of je nu in een hotel, restaurant of café werkt, als chefkok wil je je gasten graag verrassen en verwennen met lekkere gerechten op je menukaart. Niet alle groenten en fruit zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De horeca recepten zijn daarom gesorteerd per seizoen, zodat je jouw kaart helemaal kunt afstemmen op de groenten die in die periode wél goed te verkrijgen zijn.  

Vergeet niet: Een goede voorbereiding, is echt het halve werk. Voor elk recept, simpel of complex, is een goede mise en place daarom erg belangrijk.

Horeca recepten herfst

In de herfst verlangen jouw gasten naar rijkere gerechten. Stoofpotten en goed gevulde soepen zijn dan een goede keuze op je menukaart. Onze herfst recepten zijn hier helemaal op afgestemd. We hebben ook recepten met paddenstoelen, die echt passen op jouw herfstmenukaart.

Recept Aviko Artisanele frites wildstoof

Horeca recepten winter

In de winter mogen de volle, zwaardere en krachtige smaken die in de herfst al hun opmars maakten, nog meer in de spotlight komen. De winter is ook het seizoen van de wildgerechten.  Ga je voor een heerlijke boeuf bourguignon of toch voor een wildzwijnstoof met pancetta, paddenstoelen en rozemarijn? Bij veel wildgerechten geldt dat wanneer je het wild langzaam laat garen, de smaken het beste samen komen. Bijvoorbeeld bij het heerlijke klassiek wintergerecht konijnenbout. Bekijk nog meer heerlijke winterrecepten voor de horeca.

Aviko gratins_met_brie_geroosterde_druiven_en_saliekrokant

Horeca recepten lente

In de lente is het witte goud natuurlijk niet weg te denken van je menukaart. Asperges zijn op veel manieren te bereiden en te verwerken in je horeca recepten. Je kunt ze koken of stomen, grillen of wokken. Natuurlijk kun je asperges op de klassieke manier bereiden met ham en ei, maar heb je ook al eens een zalmburger met asperges geprobeerd? Zeker een aanrader! 

Recept Aviko mini gratins groene asperge en parmezaan met garnalen

Horeca recepten zomer

De zomer is natuurlijk het barbecue seizoen. Speel hierop in en bereid de lekkerste gerechten die je bereid boven de hete kolen. Frisse salades mogen zeker niet ontbreken op jouw zomerse menukaart. Ook hebben je gasten in de zomer veel behoefte aan lichte gerechten, zoals tapas. Bekijk hier zomer recepten en doe inspiratie op voor jouw menu!

Recept sweet potato fries in tortillabakje

Meer weten over Aviko friet of andere specialiteiten?

Wil je een sample aanvragen of heb je andere vragen? We staan voor je klaar.
Aviko aanmelden
Een goede menukaart vertelt alles wat de gast wil weten, maar houdt de verrassing er nog wel een beetje in.

Ontvang gratis onze leukste trends, tips en tricks!

Speciaal voor professionals in food, maandelijks in je mailbox!

Laat hier je e-mailadres achter!