Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté

Thaise bloemkoolsaté met zoete aardappelblokjes

De smaken van Thailand met Thaise bloemkoolsaté, geserveerd met knapperige zoete aardappelblokjes. Een verrukkelijke vegetarische optie vol exotische smaken en textuur.

Ingrediënten

10 personen

  • 1,1 kg Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 2 bloemkolen
  • 2½ el kerriepoeder
  • 2½ tl knoflookpoeder
  • 5 tl gemalen komijn
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 5 el pindakaas
  • 2½ el Thaise rode currypasta
  • 500 ml kokosmelk
  • Handvol alfalfa of taugé
  • Handvol gezouten pinda's
  • (metalen) Barbecuespiesen
Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté

Bereidingswijze

15 minuten voorbereiding + 15/20 minuten BBQ of oven

  • Maak de bloemkolen schoon en verdeel ze in roosjes. Rijg de roosjes aan de barbecuespiesen. Roer het kerrie- en knoflookpoeder en de komijn door de olie. Bestrijk de bloemkoolspiesen ermee.
  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven tot 220 ºC. Rooster de bloemkoolspiesen 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwarm de pindakaas in een steelpan, samen met de currypasta en de kokosmelk. Roer tot een gladde pindasaus.
  • Bereid de zoete aardappelblokjes in de oven of de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de bloemkoolspiesen op 10 borden. Bestrooi met de alfalfa en de pinda's. Serveer met de pindasaus en zoete aardappelblokjes.

Tip: barbecueën zonder vlees is dé trend en allesbehalve saai. Maak deze bloemkoolspiesen en serveer ze met (pittige) satésaus en blokjes zoete aardappel om echt indruk te maken.

Recept Aviko Sweet Potato cubes met Thaise bloemkoolsaté