zomer_friet_terras

Zo breng je de zomer tot een succes voor jouw cafetaria

Er zijn verschillende manieren om van de zomer een succes te maken voor jouw cafetaria en we willen ze graag met je delen. Door deze tips te volgen, zul je niet alleen je omzet verhogen, maar ook nieuwe klanten aantrekken.

Hoe zorg je ervoor dat de zomer een succes wordt voor jouw cafetaria? 

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je cafetaria klaar te maken voor het zomerseizoen en nieuwe menu-items aan te bieden die passen bij de zomer. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw cafetaria een succes wordt tijdens de zomer en wij delen deze graag met je. Door deze 5 tips op te volgen, zul je niet alleen je omzet verhogen, maar ook je klantenkring vergroten.

1. Bied zomerse menu-items aan 

Een van de beste manieren om je cafetaria voor te bereiden op de zomer is door zomerse menu-items aan te bieden. Zorg ervoor dat je menu aantrekkelijk is voor klanten die op zoek zijn naar lichte en verfrissende opties. Door een variatie aan menu-items aan te bieden, trek je klanten aan die op zoek zijn naar een verfrissende pauze tijdens het warme weer. Wij geven je een aantal voorbeelden:

Menu-item 1: IJsjes

Er is niets beter dan een verfrissend ijsje op een warme zomerdag. Het is een geweldige manier om af te koelen en het biedt een breed scala aan mogelijkheden voor variatie. Overweeg om verschillende smaken en toppings aan te bieden, zoals chocoladesaus, sprinkles, en stukjes fruit. Maak er een echte ervaring van door een ijsbar te creëren waar klanten hun eigen ijsje kunnen samenstellen.

ijs_zomer_-_cafetaria

Menu-item 2: Smoothies

Smoothies zijn niet alleen verfrissend, maar ook gezond. Door verschillende soorten fruit te combineren, kunt u verschillende smaken en voedingsstoffen aanbieden. Bied klanten de mogelijkheid om hun eigen smoothie samen te stellen, of maak een aantal populaire opties op voorhand. Voeg wat yoghurt en honing toe voor extra smaak.

Menu-item 3: Hamburgers

Een goede hamburger gaat er altijd wel in. Voeg wat zomerse smaken toe aan je standaard hamburger, zoals ananas, guacamole of gekarameliseerde ui. Of overweeg om vegetarische opties aan te bieden voor de gezondheidsbewuste klanten. De hamburgers serveer je natuurlijk weer met de lekkerste verse friet.

Churros XXL - Productpagina - header - Aviko Foodservice

Menu-item 4: Salades

Met de warmte kan een zware maaltijd soms te veel zijn. Bied klanten de mogelijkheid om een frisse salade te bestellen. Gebruik seizoensgebonden groenten en fruit om een ​​kleurrijke en smakelijke salade te maken. Voeg wat eiwitten zoals kip of vis toe om klanten vol te houden. Naast een heerlijke frisse salade past natuurlijk knapperige friet. Ontdek onze krokante SuperCrunch-friet. Onze SuperCrunch frieten zijn 'gecoat'. Hierdoor blijven de frietjes knapperig en warm. 

Menu-item 5: Wraps

Wraps zijn een gezond en veelzijdig alternatief voor broodjes. Gebruik lichte en frisse ingrediënten, zoals sla, tomaat en kipfilet. Voeg wat tzatziki of hummus toe voor extra smaak. Of bied een vegetarische wrap aan met hummus en gegrilde groenten. Wraps gaan natuurlijk goed samen met een portie verse friet ernaast. Liever friet die langer houdbaar is? Bekijk onze diepvries friet.

Menu-item 6: Churros op je terras of als take-away

Onze churros zijn heerlijk knapperig van buiten en luchtig van binnen. Met deze lekkere snack uit Spanje, gemaakt van bloemdeeg, maak je jouw gasten in de zomer extra blij. Werkt prima als tussendoortje of als take-away. Serveer ze met suiker of chocoladesaus.

 

Aviko Churros Loops

2. Zet social media in 

Social media is een krachtig middel om je cafetaria onder de aandacht te brengen. Zet bijvoorbeeld acties op via Facebook of Instagram en laat je klanten weten welke zomerse lekkernijen er bij jou te krijgen zijn. Daarnaast kun je via social media ook laten zien hoe gezellig het is in jouw cafetaria tijdens de zomer. Maak bijvoorbeeld foto's van je terras of van gezellige momenten in je cafetaria. Wil je meer jongeren in jouw snackbar krijgen? Zorg er dan voor dat je korte video's plaatst op TikTok. TikTok is vooral populair bij Generatie Z, die over het algemeen tussen de 7 en 25 jaar oud zijn. Veel van deze jongeren vinden het leuk om korte video's te maken en te bekijken en gebruiken de app als een vorm van entertainment en sociale interactie.

3. Speel in op de zomerse evenementen 

Tijdens de zomer worden er vaak evenementen georganiseerd in de buurt. Speel hierop in door bijvoorbeeld een speciaal menu aan te bieden dat past bij het evenement. Daarnaast kun je ook een kraampje of foodtruck neerzetten op het evenement zelf en hier jouw lekkernijen verkopen. Zo zorg je ervoor dat mensen in de buurt bekend raken met jouw cafetaria. Meer weten over het starten van een foodtruck? Lees hier ons blog

Aviko foodtruck

4. Maak gebruik van het terras 

Een terras is tijdens de zomer onmisbaar. Zorg er daarom voor dat je terras er verzorgd uitziet en dat er voldoende zitplaatsen zijn. Plaats bijvoorbeeld parasols of zonneschermen om je klanten te beschermen tegen de zon. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook zorgen voor wat planten en bloemen om het terras gezellig aan te kleden. Een verzorgd terras zorgt ervoor dat klanten graag bij jou komen zitten.

5. Organiseer een zomeractie 

Een zomeractie kan ervoor zorgen dat klanten speciaal naar jouw cafetaria komen. Organiseer bijvoorbeeld een barbecue of een cocktailavond en maak hier een feestelijke gelegenheid van. Daarnaast kun je ook een spaaractie of kortingsactie opzetten. Hiermee zorg je ervoor dat klanten vaker terugkomen naar jouw cafetaria. Vergeet ook vooral niet om jouw zomeractie te promoten op social media. Plaatst een korte video over je zomeractie op TikTok, Instagram of Facebook.

Volg deze tips op om ervoor te zorgen dat jouw cafetaria een succes wordt deze zomer en klanten die weg naar jouw cafetaria weten te vinden.