Aviko delivery hamburger and fries supercrunch

Dit is hét geheim van gecoate frietjes

Wil je frietjes die lang warm en knapperig blijven? Kies dan voor onze SuperCrunch frieten. Dankzij de coating zijn ze ideaal voor bezorging en takeaway. Ontdek het geheim van deze speciale coating!

Speciale coating houdt frietjes knapperig

Frietjes met een coating behouden de knapperigheid die klanten verwachten als ze een bestelling plaatsen om thuis te leveren. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 83% van de klanten knapperigheid de belangrijkste factor vindt bij het bestellen van frieten voor bezorging. Niemand houdt immers van kleffe frietjes. Maar liefst 81% van de klanten zou vaker frieten bestellen als ze warm en knapperig waren bij levering – dat is een enorme winst die je bedrijf kan bieden met 'gecoate' frieten, zoals die uit Aviko's SuperCrunch assortiment.

Wat is het geheim van gecoate frieten?

SuperCrunch frieten zijn gecoat in een uniek glutenvrij beslag. Dit dikkere beslag werkt als een barrière voor vocht en voorkomt dat vocht in de korst dringt. Dankzij deze vochtregulering behouden de frietjes hun warmte en knapperigheid, zodat je dezelfde verse smaak krijgt als toen ze net bereid werden (als extra bonus helpen ze ook om je frituurolie langer te bewaren dankzij de vochtbarrière, waardoor je geld bespaart).

aviko_supercrunch_-_sfeer_-_1440x567_px.jpg

Gecoate frietjes blijven langer warm 

Niet alleen blijven de frieten langer knapperig dankzij de coating, ook blijven ze langer warm (check de warmtekaart hieronder). Dat betekent dat je grotere afstanden kan bereiken met bezorgen, zonder dat de kwaliteit wordt aangetast. Aviko SuperCrunch frieten zijn consistent in hun leveringskwaliteit, waardoor de kans op herhalingsaankopen onder je klanten toeneemt en je horecazaak goede reviews krijgt.

gecoate friet vs niet gecoate friet_aviko

Meer tips voor warme en knapperige frieten

Naast het gebruik van frieten met een coating is het belangrijk dat je er alles aan doet om je frietjes knapperig te houden. Het Aviko Innovation and Development Research Team heeft enkele oplossingen aanbevolen voor de beste resultaten op het gebied van knapperigheid.

  1. Doe geen zout op de frieten, maar geef afzonderlijk wat zout mee. Zo worden ze niet slap.
  2. Verpak sauzen en toppings afzonderlijk van de frieten.
  3. Verpakkingsoplossingen: gebruik een compacte kartonnen doos, ongecoat met ventilatiegaten, of kartonnen doos, ongecoat met ventilatiegaten, of gebruik een schuimdoos met ventilatiegaten.
  4. Voeg geen servetten toe aan de verpakking van de frieten, want dan worden ze sneller slap.
  5. Maak gaten in de verpakking. De ventilatie zorgt ervoor dat de frietjes kunnen ademen en niet slap worden.
  6. Bereid frieten altijd als laatst om de tijd in de verpakking zo kort mogelijk te houden.
     

Meer tips? Lees onze blog over het leveren van de beste frietjes. Check ook onze blog over hoe je de beste frieten uitkiest