Tips_voor_je_terrasseizoen_food&drinks

Haal meer uit je terrasseizoen met deze tips!

Hoe zorg je ervoor als restaurant of caféhouder dat jouw terras zich onderscheidt van de rest? In deze blog delen we een aantal handige tips die horeca-eigenaren kunnen gebruiken om hun terras zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gasten.

Zo wordt jouw terras deze zomer een onvergetelijke culinaire ervaring

Met de lente en zomer in aantocht, is het terrasseizoen voor restauranthouders een belangrijke periode om de omzet te verhogen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw terras een succes wordt en klanten keer op keer terugkomen? In deze blog delen we een aantal handige tips die restauranthouders kunnen gebruiken om hun terras zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor gasten en hun omzet te maximaliseren. 

1. Bied seizoensgebonden ingrediënten aan

Seizoensgebonden ingrediënten zijn niet alleen verser, maar vaak ook goedkoper. Bovendien passen ze perfect bij de zomerse sfeer. Denk bijvoorbeeld aan salades met verse groenten of fruitcocktails. 

Wij hebben een aantal aardappelproducten die perfect passen bij voorjaars- of zomergerechten. Probeer eens onze aardappelgratins of rösti-rondjes bij de zalm of zeebaars. Of wat te denken van onze zoete aardappel frietjes? Reden genoeg om onze verse specialiteiten of diepvries specialiteiten te bekijken.

2. Experimenteer met nieuwe smaken

De zomer is de perfecte tijd om te experimenteren met nieuwe smaken en gerechten. Wees creatief en voeg bijvoorbeeld verrassende kruiden of specerijen toe aan je gerechten of creëer je eigen huisgemaakte limonades. Op zoek naar een echt zomers gerecht? Wat te denken van tortillawraps met zoete aardappel friet?

Recept sweet potato fries in tortillabakje

3. Creëer een signature cocktail menu 

Maak een signatuur cocktailmenu met seizoensgebonden ingrediënten en unieke smaakcombinaties. Hiermee kun je jouw terras onderscheiden van andere barretjes en restaurants. Experimenteer erop los met unieke smaken, waarbij je de balans natuurlijk niet uit het oog verliest. Zorg ervoor dat je een aantrekkelijke presentatie hebt. Maak gebruik van mooie glazen, garnering en andere decoratie om je cocktails er aantrekkelijk uit te laten zien.

4. Geef een twist aan klassieke gerechten

Geef een twist aan klassieke gerechten, zoals hamburgers of hotdogs, door ze te bereiden op de barbecue of te serveren met verrassende toppings. Als we het nu toch over toppings hebben; heb jij al 'loaded fries' op je menukaart staan? Serveer gebakken verse friet met een royale vlees-, vis- of vega-topping, voeg een rijke saus en soms zelfs gesmolten kaas toe. Pure verwennerij voor jouw gasten. 

Recept Aviko Oerfriet Stroganoff Sensatie

5. Presentatie is key

De presentatie van de gerechten en drankjes is net zo belangrijk als de smaak. Zorg voor een mooie opmaak van de borden en glazen en voeg bijvoorbeeld eetbare bloemen of kruiden toe voor een extra touch.

6. Geef gasten de mogelijkheid om te delen

Met zomerse gerechten en drankjes is het leuk om gasten de mogelijkheid te bieden om te delen. Dit kan bijvoorbeeld door het serveren van kleine hapjes. Zorg ervoor dat je gasten kunnen kiezen uit heerlijke verschillende borrelplanken. Bekijk hier onze borrelsnacks 

aviko_battered_onion_rings_-_1440x567

7. Zorg voor een flexibel menu

Overweeg een flexibel menu dat kan worden aangepast aan de voorkeuren van klanten en de beschikbaarheid van ingrediënten. Dit helpt jouw menu vers te houden en in te spelen op de vraag van de gasten.

8. Happy hour specials 

Bied tijdens de vroege avonduren happy hour specials aan om klanten aan te trekken die op zoek zijn naar een drankje en lichte hap na het werk.

9. Vergeet de desserts niet

Sluit de maaltijd af met een verfrissend dessert, zoals sorbetijs, fruitige taarten of frisse yoghurt met vers fruit. Dit is een perfecte afsluiting van een zomerse maaltijd op het terras. Wist je dat je  onze churros ook kan gebruiken als dessert? Verras je gasten met krokante churros met warme cranberrycompote en roomijs. Ook kan je churros prefect inzetten op de menukaart als snelle tussendoorsnack of als take-away. Hierdoor kun je op jouw terras ook wat lekkers bieden voor tussen het ontbijt, lunch en diner in.  

10. Plan speciale events

Organiseer speciale evenementen op jouw terras, zoals themadiners, live muziek of buitenfilmavonden. Zo kun je klanten aantrekken en hen een onvergetelijke ervaring bieden.

11. Sociale media gebruiken

Gebruik sociale media om jouw terras en eventuele speciale evenementen of promoties te promoten. Deel foto's van jouw overheerlijke gerechten en terras om klanten te verleiden tot een bezoek.

12. Train jouw personeel

Zorg ervoor dat jouw personeel getraind is in de juiste voedselbehandeling en hygiënepraktijken, en in het bieden van uitstekende klantenservice. Zo creëer je een positieve ervaring voor jouw gasten en stimuleer je terugkerende klanten,

WIj zijn ervan overtuigd dat je met deze twaalf tips een succesvol terrasseizoen tegemoet zult gaan, waarbij jouw klanten gaan genieten van heerlijke en verrassende gerechten en drankjes op het terras. Laat jouw gasten deze zomer genieten van een onvergetelijke culinaire ervaring.