Churros: een hardloper op elke menukaart
Churros: lekker, op elk moment van de dag
Je hebt ze vast weleens gezien, deze zoete tapas gemaakt van gefrituurd tarwedeeg. Churros zijn al een tijdje in Nederland te vinden, maar ze worden elk jaar populairder. Dat is niet gek, want op elke menukaart is een plek te vinden voor dit Spaanse deeggerecht. Spanjaarden eten het bij het ontbijt, maar net zo goed in de middag of in de late avond. Ze worden dan ook overal in Spanje verkocht.
Waar komen Churros vandaan?
Maar is de churro wel écht een authentiek Spaans gerecht? Er wordt verteld dat Portugese zeevaarders de churro in China ontdekten, waar deze snack nog altijd onder de naam youtiao als ontbijtgerecht wordt gegeten. Eén ding is zeker: de Spanjaarden introduceerden de churro in Latijns-Amerika, waar men al snel verliefd werd op de zoete snack.
Churros als fingerfood of dessert
De zoete snacks zijn een mooie toevoeging als fingerfood, vaak gecombineerd met warme chocoladesaus. Churros passen perfect op jouw dessertkaart.
Churros Classic of Churros Straight
Aviko heeft twee varianten in haar assortiment. De klassieke Churros en de rechte Churros. De rechte churros lijken op langwerpige donuts, waardoor ze makkelijk in een puntzak passen. De churros zijn geschikt voor een lactosevrij, vegetarisch en veganistisch dieet.