Vegan snacks borrelplank - Sweet & Fruity

Sweet & Fruity

Een heerlijke traktatie die de smaakpapillen van je gasten streelt. Laat je gasten genieten van knapperige churros geserveerd met vers seizoensfruit en een assortiment van verrukkelijke dips.

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 500 g vers (seizoens)fruit, bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen, (baby)ananas, kiwi en/of peer

Sauzen

  • 1 portie mango-limoencoulis*
  • 1 portie aardbeien-frambozencoulis*
  • 1 portie citroen-limoendip*

Dubbele dip

  • 50 g gehakte noten
  • 25 g geraspte witte chocolade
  • 2 el (licht) geroosterde* kokosvlokken
Vegan snacks borrelplank - Sweet & Fruity

*Snelle mango-limoencoulis - 4 porties

  • Pureer 600 g mango uit blik fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. 
  • Schrob 2 limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Roer de limoenrasp door de limoencoulis en breng op smaak met het limoensap. Bewaar de coulis in een schone pot in de koelkast.

*Aardbeien-frambozencoulis - 4 porties

  • Kook 500 gram fijngesneden aardbeien en/of frambozen met 75 gram suiker en het sap van 1 citroen zachtjes 5 minuten, tot het fruit zacht is. 
  • Wrijf de aardbeien-frambozenpuree door een zeef en laat de coulis afkoelen. Bewaar de coulis in een schone pot in de koelkast.

*Citroen & limoendip - 4 porties

  • Leng 400 g lemon curd aan met het sap van 2 limoenen en 2-3 eetlepels water. Bewaar de dip in een schone pot in de koelkast.