Mise en place: Thaise auberginecurry met kwarteleitjes en zoete aardappelfriet
Deze vegetarische pittige curry combineert fantastisch met de zoete aardappelfriet en wordt één van de favorieten van jouw menukaart. De curry kan helemaal worden voorbereid en kort voor het serveren worden opgewarmd.
Ingrediënten
voor 10 personen
- 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 100 g Thaise rode currypasta
- 3 aubergines, in blokjes
- 1 l kokosmelk
- 500 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 40 kwarteleitjes
- ½ bosje (Thaise) basilicum
- olie om te frituren
Bereidingswijze
30 minuten
- Verhit de olie in een wok. Fruit de currypasta tot de geur vrijkomt. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en stoof de auberginecurry nog 5 minuten.
- Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard. Laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de frites even uitlekken op vetvrij papier en bestrooi ze daarna met wat fleur de sel.
- Verwarm intussen de auberginecurry eventueel opnieuw. Voeg de kwarteleitjes toe en warm 2-3 minuten mee.
- Schep de auberginecurry in 10 kommen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de zoete aardappelfrites.
Per persoon: 970 kcal, 22 g eiwit, 66 g vet waarvan 25 g verzadigd, 64 g koolhydraten, 14 g vezels en 1,8 g zout
Tip: ook peultjes, stukjes groene asperge en cherrytomaatjes zijn heerlijk in deze curry.