Greek Mezze
Laat je smaakpapillen dansen op een mediterrane melodie. Ontdek een uitgebreid assortiment van Griekse lekkernijen, waaronder dadels, lamskoteletjes, pitabroodjes, zelfgemaakte tzatziki en -fetadip.
Ingrediënten
Overige ingrediënten
- 12 dadels (zonder pitten)
- 1 portie gebakken druiven*
- 1 portie gegrilde aubergineplakken met knoflook & kruiden*
- 4 gegrilde lamskoteletjes*
- 2 pitabroodjes, in stukjes
Sauzen
- 1 portie (zelfgemaakte) tzatziki*
- 1 portie fetadip*
*Gebakken druiven - 4 porties
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel 1 tros (ongeveer 600 g) kleine blauwe druiven in verschillende porties en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met olijfolie. Bak gedurende 20 minuten - dit versterkt het aroma. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar daarna op een koele plaats.
*Gegrilde aubergine met knoflook & kruiden - 4 porties
- Snijd 300 g (mini) aubergines in plakjes. Bestrijk ze met 3 eetlepels olijfolie en bak ze in een grillpan of op de barbecue. Wentel de gegrilde aubergineplakken in olijfolie met 2 teentjes knoflook (in plakjes gesneden), fijngehakte peterselie, dille en/of oregano en bewaar op een koele plaats.
*Gegrilde lamskoteletten - 8 stuks
- Dep 8 lamskoteletjes droog en bestrijk ze aan beide kanten dun met olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Grill 2-3 minuten aan elke kant - afhankelijk van de bereidingswijze. Serveer warm.
*Tzatziki - 4 porties
- Meng 500 g Griekse yoghurt met 3 fijngehakte teentjes knoflook en 3 grofgehakte minikomkommers. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in de koelkast.
*Fetadip - 4 porties
- Mix 400 g grof verkruimelde feta met 100 ml melk in een mixer tot een romige massa. Bewaar in de koelkast.