Gratin galettes
Galettes zijn Franse pannenkoeken gemaakt van bladerdeeg, gevuld met romige cream & cheese gratins en zongedroogde tomaten.
Ingrediënten gratin galettes (4 personen)
- 8 Gratins cream & cheese
- 8 plakjes boterbladerdeeg (diepvries)
- 4 el tomatentapenade
- 8 (half)zongedroogde tomaten
Gratin cream & cheese
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 10 minuten + oven: 25 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Gebruik een kookring of snijmes om 8 rondjes uit het deeg te snijden.
- Schep ½ eetlepel tomatentapenade in het midden van elk deegcirkel en leg er een gratin op.
- Zet de gegratineerde galettes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en doorbakken zijn.
- Serveer de gratin op 4 mooie borden en top elke gratin galette af met een zongedroogde tomaat.