vegan_chef_snacks_header

Waarom Vegan Gerechten Cruciaal Zijn op Jouw Menukaart

Als gedreven horecaondernemer sta je voor constante uitdagingen om je menu te verbeteren en aan te passen aan je gasten. Dit artikel vertelt waarom vegan gerechten cruciaal zijn op jouw menukaart.

Waarom Vegan Gerechten Cruciaal Zijn op Jouw Menukaart

Een trend die de laatste jaren exponentieel is gegroeid, is de vraag naar veganistische gerechten. In dit artikel vertellen we waarom het essentieel is om vegan opties op je menukaart te integreren. Dit voldoet niet alleen aan de wensen van je klanten, maar kan ook een positieve invloed hebben op je bedrijf.

De Opkomst van Veganisme

Veganisme is meer dan alleen een trend; het is een levensstijl die wereldwijd aan populariteit wint. Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet om verschillende redenen, waaronder ethische overwegingen, gezondheidsvoordelen en milieubewustzijn. Als horecaondernemer is het cruciaal om op deze trend in te spelen en je menu diverser te maken om een breder publiek aan te trekken.

Waarom kiezen mensen voor veganisme?

3 belangrijke factoren:

  • Mensen worden zich steeds meer bewust van hun millieu-impact.
  • Meer consumenten zijn zich bewust van de behandeling van dieren voor de productie van voedsel.
  • Mensen geloven dat veganisme goed is voor hun persoonlijke gezondheid.

**Bron: Statista vegans, vegetarians, and flexitarians in the Netherlands Juni 2023

Green Delight Borrelplank header

Voordelen van Vegan opties op de menukaart

  • Groei van het klantenbestand: met zowel veganisten als niet-veganisten die de vraag naar veganistische gerechten stimuleren. Zo kan je beide klantgroepen bedienen met maar een aantal vegan opties.
  • Bestaande klanten behouden: Vaste klanten die besluiten om minder vlees te gaan eten of zelfs vegan te worden om wat voor een reden dan ook, kunnen nu in jouw restaurant bediend worden.
  • Meer groepsreserveringen: wanneer mensen uit eten gaan met een groep willen zij ervoor zorgen dat er voor iedereen iets te eten is. Dit betekent dat zij vooraf op het menu kijken of er veganistische gerechten worden aangeboden.
  • Omzetboost: het bereiken van een nieuwe klantenkring helpt jou om je omzet te verhogen. Dit is afhankelijk van het soort restaurant en afhankelijk van welke vegan opties er aan het menu worden toegevoegd.

Vegan snacks, verrassend lekker

Aviko Green Delight biedt een assortiment heerlijke plant-based (vegan) snacks die perfect zijn als je het al je gasten naar de zin wilt maken, of ze nu de voorkeur geven aan vlees, vis of vegetarische/veganistische opties. Aviko Green Delight Plant-Based Vegan snacks zijn erg veelzijdig, gebruik ze als appetizer, op een vegan borrelplank, als bijgerecht of in een voor- of hoofdgerecht.