Aviko thuisbezorging

Verpakkingstips voor afhaal en bezorging van warme friet

81% van de klanten zou vaker friet bestellen als het warm en knapperig is bij levering!

Meer bestellingen ontvangen? Zorg voor warme en knapperige friet!

Naarmate het aantal mensen dat hun eten online bestelt toeneemt, neemt ook de bezorgdheid van foodservice-ondernemers over het leveren van goede kwaliteit toe. Niets bederft het plezier in een afhaalmaaltijd als slap en zompig voedsel. Dit betreft met name friet, omdat de perceptie van friet voor bezorging is dat het vaak te zacht en slap is. Het goede nieuws is echter dat 81% van de klanten vaker friet zou bestellen, als ze wisten dat de friet warm en knapperig aan zou komen (Consumentenonderzoek Toluna Duitsland, augustus 2017). Daarom introduceren we een oplossing – verpakkingen met ventilatiegaten.

Wist je dat? Aviko Super Crunch gecoate friet blijft langer warm en knapperig in de verpakking.

gecoate friet vs niet gecoate friet_aviko

Hoe werkt ventileren?

De nummer één vijand van krokante friet is vocht. Wanneer friet vlak na het frituren in een gesloten container wordt geplaatst, laat het stoom los die zich rond het deksel van de container nestelt en condensatie vormt. Deze condensatie verzamelt zich vervolgens en druppelt terug naar friet, waardoor ze zacht worden. Aviko’s ontluchtingstechnologie zorgt ervoor dat stoom uit de container kan ontsnappen, waardoor condensatie wordt voorkomen. Op deze manier wordt friet in bezorgomstandigheden niet zacht en slap en heeft je afhaalmaaltijd nog steeds de smaak en textuur van restaurantkwaliteit. Naast praktische aspecten heeft Aviko’s verpakking ook een aantrekkelijk, instagrammable design, wat ongetwijfeld het jongere deel van uw klantenbestand zal aanspreken. Samen met personalisatie-elementen biedt dit een uitstekende gelegenheid om uw snackbar, cafetaria of restaurant te onderscheiden van de massa en een langdurige relatie met uw gasten op te bouwen.

Hoe verpak je het beste je friet voor bezorging? Bekijk de video!

Snelle tip: Het implementeren van nieuwe verpakkingsoplossingen gaat niet van de ene op de andere dag, maar er is een quick win die je direct in de praktijk kunt brengen. Maak ventilatiegaten in je huidige bezorgverpakking, zo wordt je friet niet zacht en blijft het langer knapperig.

5x friet verpakkingtips:

  1. Maak gaten in de verpakking. De ventilatie zorgt ervoor dat de friet kan ademen en niet klef wordt;
  2. Bereid friet altijd als laatst om de tijd in de verpakking zo kort mogelijk te houden;
  3. Doe geen zout op de friet, maar geef afzonderlijk wat zout mee. Zo wordt de friet niet klef;
  4. Verpak sauzen en toppings afzonderlijk van de friet;
  5. Voeg geen servetten toe aan de verpakking van de friet, want dan kunnen ze klef worden.
Thuisbezorging snacks friet food Aviko

Ga voor een duurzame verpakking!

Met de steeds groter wordende gemeenschap van milieubewuste consumenten komt een hele reeks ideeën om afval te verminderen en recyclebare, herbruikbare, biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen te maken. Daarnaast vraagt ook de wetgeving om steeds verdergaande maatregelen. Het is dus een goed idee om te overwegen om plastic, piepschuim en polystyreenverpakkingen te vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Behandel bovenstaande quick wins als een tijdelijke oplossing, want duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor het grootste deel van uw huidige en toekomstige klanten.