Blauwe planken achtergrond

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over onze producten of aanpak? Bekijk hier de meestgestelde vragen. Toch meer informatie nodig? Neem dan zeker contact met ons op.

Aviko horecaproducten zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle groothandels in België. Deze producten zijn ontwikkeld voor gebruik in professionele keukens.

Neem contact met ons op voor meer details

Aviko SuperCrunch frietjes hebben een krokante coating. Door deze speciale coating zijn de frieten extra krokant en hebben ze een langere holding tijd dan frietjes zonder coating. De krokantheid van de frieten blijft na bereiding tot wel 30 minuten goed. 
Doordat de frietjes extra lang krokant blijven, zijn ze ideaal voor bezorgen en afhalen en is er minder derving.

Bekijk hier het assortiment SuperCrunch

Veel producten van Aviko bestaan alleen uit aardappel en olie. Mochten er allergenen in een product verwerkt zijn, dan staan die vermeld in het ingrediëntenoverzicht. Dat is te vinden bij het desbetreffende product op de website, onder 'Allergenen'.

De aardappel is rijk aan voedingsstoffen, hij bevat geen vetten en de helft aan kilocalorieën in vergelijking met rijst en pasta. Hij bestaat voor 80 procent uit water. Voor de rest bevat hij mineralen, vitamines, vezels en is het een bron van zetmeel, in de vorm van complexe koolhydraten. De aardappel bevat vitamine B-complex en een grote hoeveelheid vitamine C, wat vergelijkbaar is met dezelfde waardes van de meeste fruitsoorten.

Verder bevat de aardappel een hoge waarde aan kalium, magnesium, fosfor, ijzer en calcium. De aardappel past dus uitstekend bij een gezonde levensstijl. Ook door zijn veelzijdigheid is de aardappel wereldwijd een zeer geliefd product.

Aviko streeft ernaar om zo min mogelijk toevoegingen te gebruiken. Alle ingrediënten van een Aviko-product zijn te vinden in het overzicht met productspecificaties.

Bekijk ons assortiment

Voor Europa worden de aardappelen van Aviko geteeld in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het doel is om de aardappelen zo dicht mogelijk bij de verwerkingsbedrijven te telen, zodat de transportafstanden van de teler naar de fabriek zo kort mogelijk zijn. Dit geeft ons de laagst mogelijke CO2-voetafdruk wat betreft de inkoop van grondstoffen. 

Oorspronkelijk komt de aardappel uit de Andes, waar hij al duizenden jaren werd verbouwd. Via opgravingen weten we dat de aardappel al 13.000 jaar geleden voorkwam in delen van Zuid-Amerika, waaronder Chili, en 8000 jaar geleden ook in Peru. Ze kregen allerlei bijnamen zoals Kuntur Warmi wat betekent: 'als een vrouw met de kleur van de condor'. In de 16e eeuw is de aardappel door de Spanjaarden naar Europa gebracht.

Als je een klacht hebt over een Aviko-product, horen we dat graag zodat we je probleem kunnen oplossen. Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk. Je kan ons natuurlijk ook bellen: +31 575 - 458 238. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

Naar het klachtenformulier

Meer weten over de mogelijkheden bij Aviko?

Staat je vraag er niet bij? We helpen je graag! Kies uit onderstaande mogelijkheden.